Back to all Post

#SpitaleColor, un șoc care a condus la o schimbare națională

Denisa Radu este omul care s-a încăpățânat să pună culoare pe acei pereți gri ai spitalelor de stat din România. Pe deviza blazată „nu mai contează nimic”, pe acele prejudecăți cum că oamenilor nu le pasă și nu se implică, oricum.

Denisa Radu este omul care s-a încăpățânat să pună culoare pe acei pereți gri ai spitalelor de stat din România. Pe deviza blazată „nu mai contează nimic”, pe acele prejudecăți cum că oamenilor nu le pasă și nu se implică, oricum. Pentru ea a devenit clar că frustrarea poate naște rău sau bine, că rădăcina este aceeași, însă depinde de tine cum alegi să o gestionezi mai departe. Nu este doar o mentalitate pe care le-o predă studenților la facultatea unde susține cursuri universitare, ci este și un mod de viață, o putere a exemplului personal. Toamna trecută Denisa petrecuse 5 ore ca însoțitor în sala de așteptare a unei unități de urgență, fiind deja la al treilea spital într-o singură noapte.

Timpul și spațiul de atunci au făcut-o să experimenteze greutatea unei priviri țintuite pe niște pereți care nu comunicau nimic. Printre oameni disperați de durere și neputință, așteptând ca un medic să îl preia pe soțul ei, în inima Denisei s-a născut dorința de schimbare. De a face ca prezentul din spitale să fie măcar un pic mai suportabil. Așa a apărut #SpitaleColor, un proiect de voluntariat care a luat-o prin surprindere, o dorință care s-a extins în plan național și prin care peste 500 de tablouri au fost strânse din donații, peste 350 tablouri fiind deja expuse în 10 unități medicale din țară. În așteptare pentru a fi trimise tablouri se află  7 unități medicale din țară. Un proiect care continuă, care a adunat cu o forță imensă oameni dornici să se implice, să ofere, și oameni dornici să primească. 

Citește integral articolul pe Saniting: http://saniting.com/2019/11/28/spitalecolor-un-soc-care-a-condus-la-o-schimbare-nationala/

Add Your Comment

© Denisa Radu, 2020. Toate drepturile rezervate
Politică de confidențialitate