Back to all Post

[europafm.ro] Cum a ajuns „Spitale Color” un fenomen național

De la catedra universitară și biroul dintr-o corporație, Denisa Radu a ajuns să organizeze pe Facebook o comunitate care schimbă spațiile din spitalele de stat românești.

Terapia prin artă și culoare prinde contur și în România, după debutul proiectului ”Spitale Color”, un demers inedit al Denisei Radu, pornit în urma experienței personale dintr-o camera de gardă.

Ea a găsit o cale prin care să aducă artiștii aflați la început de drum în fața unui public numeros și în același timp să aline prin artă suferința sau să ușureze așteptarea însoțitorilor din spitalele românești.

Primul spital care s-a ”colorat” datorită proiectului Denisei Radu a fost Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Al doile spital care a primit tablouri a fost unul din Cluj-Napoca – Spitalul Militar de Urgență “Dr. Constantin Papillian”. Azi, proiectul ei acoperă mai multe județe, iar numărul artiștilor și al unităților medicale este într-o permanentă creștere.

Demersul său nu implică bani, ci doar un schimb făcut între oameni – cei care pot da naștere unor opre de artă și cei care au în administrare spitalele unele suferința fizică este adesea accentuată de spațiile întunecate și neprietenoase.

Povestea omului de milioane Denisa Radu o descoperim la Europa FM într-un interviu realizat de Toader Păun:

Add Your Comment

© Denisa Radu, 2020. Toate drepturile rezervate
Politică de confidențialitate